Sharia

18 Maart 2009Weten jullie dat al of kom ik met hot news vraag ik me af. En zoja, waarom schreeuwt niet iedereen moord en brand? Zijn we zò murw gebeukt door de angst politiek incorrect te blijken? In Engeland zijn er shariarechtbanken. U leest het goed. Shariarechtbanken. Waar de sharia dienst doet als wetboek. In Engeland. Een beetje doorzwemmen op een dagje naar het strand in Zandvoort en je bent er al. 

Ben je als vrouw (het zijn altijd vrouwen die daarvan de pineut zijn, en homo's) door je idioot ouderwetse familie daar naar toe gesleept, en heb je er eenmaal mee ingestemd dat jouw geschil (met je broers over de erfenis, met je echtgenoot over zijn aggressieve lezing van de echtelijke verplichtingen) voor de shariabroeders komt, dan denk je natuurlijk, als modern meisje, born and bred in Britain: "Ik laat ze lekker lullen, als ze klaar zijn loop ik naar de 'echte' rechtbank. Die maakt er gehakt van."

Niet, dus. De "echte" rechtbank, die in Groot-Brittanië nog wel functioneert volgens wetten die voor echt iedereen gelden (nou vooruit, misschien wordt een oogje toegeknepen voor leden van de Koninklijke Familie), zal die nietsvermoedend geëmancipeerde moslima leeghandig terugsturen: de uitspraken van de shariarechtbanken zijn sinds september 2008 rechtsgeldig, en kunnen niet door het gangbare rechtstelsel niettig worden verklaart.

Hoe kan dat? Het heeft iets te maken met een maas in de wet genaamd "mediation" heb ik vaag begrepen. Het überfijne daarvan heb ik niet onderzocht, maar wat ik wel heel goed heb begrepen, is dat hetzelfde hiaat ook in ons Burgerlijk Wetboek voorkomt. Lang geleden opgenomen in een tijd dat men binnen het civiel recht nog dacht te maken te hebben met, juist, geciviliseerde partijen. Maar ziedaar de gruwelijke ontwikkeling: fanatiek religieuze groeperingen kunnen dus ook (mis-) gebruik maken van die uitzonderingen en hun eigen uitspraken rechtsgeldig laten verklaren. Zoals de uitspraak in Engeland dat een vrouw genoegen moest nemen met de helft van het erfdeel van haar broers. Het kan best nog erger worden in de toekomst, en dat nog kwalijkere stromingen hun gestoorde grillen gegund zien, maar ik heb moeite mij dat nu voor te stellen. Net als de jurist die bewuste clausule destijds in het wetboek opnam, een daad van lief en tolerant bedoelde naïviteit waarvan de Engelsen nu (en wij binnen afzienbare tijd) de dubieuze consequenties ervaren.


Geert, doe eens wat nuttigs en laat de wetboeken als de donder screenen! En als het je niet lukt, dan stel ik voor dat we Nederland in haar geheel aan de sharia-aanhangers schenken, en dat wij de rest van de Nederlanders (misschien krijgen we de Britten ook mee, en tegen die tijd de rest van Europa, wie weet) allemaal tegelijk naar Saudi-Arabië emigreren, om daar de boel flink op stelten zetten. Ik heb al een paar ideeën: wij, m/v, lopen dan poedelnaakt rond in burka's in alle kleuren van de regenboog, die we zo nu en dan pijlsnel omhoogtrekken. We neuken allemaal buiten met onze burka's aan, waarbij ik al smul van het effekt dat de homo's zullen teweegbrengen. Voorts brengen wij alles wat allah verder verboden heeft 24 u/dag in de praktijk. We drinken, paffen en lallen dus tot we erbij neervallen. We roosteren dikbuikige zwijnen op de openbare pleinen tot het vet ervan af druipt. Vrouwen dienen elke mannelijke voorbijganger aan te spreken en hem veelvuldig in zijn kruis betasten. We hebben al onze pluchebeertjes meegenomen en die heten allemaal Mohammed, en we togen 5 keer per dag naar de moskee met draagbare versterkers om kritiek op de profeet (vzmh) te uiten in ondubbelzinnige en zeer kwetsende bewoordingen. En als de morespolitie ons komt arresteren, dan roepen we in koor: "Maar we MOETEN dit doen van onze religie."

Vervolgens worden wij allemaal een kopje kleiner gemaakt en sterven wij eervol met de verheffende troost van een heldhaftige dood.
PS: In Canada hebben ze al langer shariarecht, en Pakistan heeft zojuist een deal gesloten met de Talibaan: die stopt met moorden in ruil voor shariarecht in een groot gedeelte van het land.

Zie http: www.onelawforall.org.uk

.

- Aanraders -