Religie

28 November 2008Onze god, is de beste,
Onze god is kampioen.
Daarom zijn we, in het Westen,
Relatief in goede doen.

(Koot en de Bie)


Af en toe heb ik een ingeving. Meestal iets dat voor iemand die een beetje nadenkt obvious is. Maar luister, ik ben gewoon een ouwe moeke met een baan, ik sta heus niet de hele dag te surfen op zoek naar weetjes en statistieken. Nadenken doe ik door de werkdag heen, wanneer ik even een denkpauze inlas, of mijn ogen een paar minuten moet laten uitrusten door in de verte te kijken. Ìk ben dus wel heel erg blij met mijn ontdekkingen. Het zijn stukjes land die ik aanwin op de ruige zee van een druk dagelijks leven.

De ontdekking van de dag is waarom wij, een seculier land, geregeerd worden door Christenen. Volgens de wetten der democratieën, zoals ik dat op school heb geleerd, betekent dat dat een meerderheid van Christenen in het land woont. Of in ieder geval Christen genoeg om de toekomst van het land in Christelijke handen te willen leggen. Maar is dat wel zo? Ik kan me dat totaal niet voorstellen. Waar ik zojuist achter kwam is dat het niet het aantal dat telt, maar de eensgezindheid. Atheïsten, agnosten, ietsisten, humanisten enz... hebben een karrevracht aan politieke stromingen om uit te kiezen. Zij halen het niet in hun hoofd om àllemaal op één partij te stemmen.

De Christenen doen dat wel. Protestanten, remonstranten, gereformeerden en katholieken, zij stemmen allemaal op het CDA. Voor de die-hards is er een splinterpartijtje (één!), de Christenunie. Heel overzichtelijk. Heel slim. En heeeel gevaarlijk! Zo komt het dus dat Nederland, een land van verlichte filosofen en moderne wetenschappers, een boegland van de wereld in termen van moderniteit, zijn huishoudelijk boekje decennialang laat beheren door een clubje religieuze fanatici.

Nu de Moslims: zij stemmen, heb ik begrepen, nog steeds op de PvdA. Voor zowel religieuze stemmers als partijbonzen een misser. De allochtonen hebben nog niet begrepen dat je als religieus mens in Nederland op het Christelijk Democratisch Appel stemt. Hun onfortuinlijke keus voor de rooien brengt de linkse corifeeën in verlegenheid door ideologische spagaat en verjaagt de drommen arbeiders voor wie de Partij van de Arbeid is bedoeld.

Dus, Moslims van Nederland, luister eens goed naar Oud Zeikwijf: hou het overzichtelijk, stem op de Christelijken. Zij hebben meer met jullie gemeen dat je kan bevroeden.

Voor seculier Nederland: zorg dat PvdA, D66, VVD, PVV, PvdD, SP, GL, LN, TON enz... zich verenigen onder een noemer (bijv., heel simpel: "SN = Seculier Nederland"). Dan kunnen we eindelijk eens de Mormonen naar de oppositiebanken sturen.

.
Tags: god en zo

- Aanraders -