Jelle & Paulien

9 Augustus 2010Het was weer eens gezellig gisteren bij Jelle. Ben ik de enige die vond dat die twee angstwekkend goed bij elkaar pasten? Waren we aanwezig bij de geboorte van iets moois? Of is een van die twee gay? Allebei? Dat zou zomaar kunnen, ik heb het lang niet altijd door.

Eindelijk kon ik de hele aflevering bekijken zonder bang te hoeven zijn voor atrociteiten in de filmfragmenten. Hoewel... toegegeven, ik ben even weggezapt bij Twin Peaks, op aanraden van Paulien zelf, daarvoor dank, Paulien. Al ging dat niet van harte: Twin Peaks hoort ook in mìjn generatie cult, en ik heb het niet meer gezien sinds mijn jeugd, dus ik was wel benieuwd hoe dat de tand des tijds had doorstaan. Afijn. Niet getreurd, want de rest maakte meer dan goed.

Het was gezellig gisteren bij Jelle & Paulien. En toch niet oppervlakkig of truttig. Zien jullie wel dat het kan? Dat je niet met gruwelijkheden hoeft te smijten om interessant te zijn? Dat je als presentator geen tanden hoeft te laten zien om diepgaande conversaties uit te lokken? Ik had Van Dis op nr. 1 van mijn toptien van Zomergasten (en op 2 Connie Palmen), maar nu moet die een plaatsje opschuiven: Jelle & Paulien mogen wat mij betreft de maat der dingen zijn voor de toekomstige series Zomergasten.


Naschrift 19:00 uur: Ik ben duidelijk de enige in heel Blogland die de uitzending goed vond. Ik vond hem zo vanzelfsprekend goed, dat ik geen argumenten heb aangedragen. Na alle überzure (en elkaar napratende) opmerkingen die ik hier en daar op het www tegenkwam, laat ik toch op zijn minst één klein argumentje geven: Paulien heeft een absurd filosofische kijk op het leven. En dat is voor mij avondvullend, ja. Levensvullend zelfs. Naar wat de heren (en een enkele dame) zo vreselijk in deze aflevering hebben gemist kan ik slechts gissen. Not my cup of tea, in ieder geval.
Naschrift 00:00 uur: Op de late avond zijn er toch positieve reacties op verschillende blogs bij gekomen, en zelfs Lips van Het Parool was enthousiast. Ik heb echt een halve dag rondgelopen met het idee: "ik ben volstrekt afwijkend qua smaak." maar dat blijkt achteraf mee te vallen. Gelukkig(?).
Naschrift The Day After: Voor een résumé zie Better Than Yesterday (Hier kan ook). En als u nog tijd over heeft zie ook zijn compilatie van The Best of Ruth Fisher (Six feet under).
.

- Aanraders -