Trolls en pseudoniemen

25 Februari 2016<rant> In mijn zelfbeeld schrijd ik zen door het leven. De werkelijkheid is weerbarstiger. Ik erger me aan dingen. Ik word soms ook ronduit pisnijdig.

Waar ik het minst tegen kan is onderworpen worden aan middelmatige geesten. Ik vrees dan ook voor de dag dat ik onmachtig onder controle zal worden gehouden. Ik denk niet dat ik dat redden zal.

Zo'n geval, één dat de buitenwereld niet al te dramatisch zal lijken, geschiedde knap een maand geleden en ik stampvoet nog steeds. Het gaat om mijn nom de plume, Oud Zeikwijf, die ik weer eens niet mocht dragen. Want dan word ik op één hoop gegooid met trolls.

Ik haat dat, dat mag u gerust weten.

Van zo'n reuze eenoog als Facebook, die het met de belangen van de mensjes niet al te nauw neemt, is het al niet te pruimen, maar wat te zeggen van onze bloedeigen club van privacyridders? Ik vraag me dan af: zouden ze bij de Correspondent ook van Lady Gaga eisen dat ze haar burgerlijke identiteit aan het grote publiek prijsgeeft als ze een reactie wil achterlaten? Zo ja: middelmatige geesten. Toch?

Ik draag die pseudoniem al bijna 10 jaar consequent, met mijn porum uitgebreid in beeld, ben online redelijk bekend en alle redacties voor wie ik schrijf weten mijn echte naam. Ik ben 3 jaar huiscolumniste van gemeentezender AT5.nl. Hoe betrouwbaar wil je mij hebben?

Dik een maand geleden en ik fulmineer nog steeds.</rant>

- Aanraders -