All inclusive

6 Augustus 2010Je hebt mensen die voor de grap hun huis opzeggen en in hotels gaan wonen. Geef ze ongelijk. In Amsterdam huren is een crime. Vroeger kon dat nog: als je moeder de tegenwoordigheid van geest had om je tijdens de zwangerschap al in te schrijven bij de woningbouwvereniging, dan had je tegen je 25ste levensjaar kans op een betaalbare etaasje.

Helaas mogen foetussen zich niet meer bij de woningbouwmaffia melden eer ze de hopeloos te oude leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Rest de vrije sector. De Vrije Sector! Wie huurt nou in De Vrije Sector? Anderhalf jaar huur in De Vrije Sector is al zowat gelijk aan de prijs van een woning op de startersmarkt. Die je pas kan kopen als je je geld niet hebt uitgegeven aan huren in De Vrije Sector.

Mijn oplossing voor deze nijpende huisvestingsproblematiek te Amsterdam: boek achtereenvolgende all inclusive reizen naar bijvoorbeeld Turkije, Ibiza of de Griekse Eilanden à 300 euro per week of nog minder. Alles inbegrepen! Tel maar op: dat is altijd nog goedkoper dan een huis huren.

Tip voor degenen die nu in zo'n oord zitten: blijf eeuwig daar. Het is spotgoedkoop en lekker. Nederland is toch te koud, te nat, te vol en vooral: te duur.

Tip voor de zeldzamen die per se in Nederland willen wonen: doe het andersom, boek je immerdurende all inclusive reis naar Nederland vanuit Turkije.Deze column is eerder verschenen op AT5.nl.

- Aanraders -