De Boze Wijven

3 Februari 2009Meiden, mea culpa! Ik ben straal vergeten jullie te attenderen op de beweging die ik jaren geleden lanceerde: DE BOZE WIJVEN. Iedereen kan meedoen, it's my idea of fun.

Het begon rond het millenium. Steeds meer verroerden de hippievrouwen van de vorige generatie zich. Na decennia in blissfull naïviteit te hebben geslapen, werden zij wakker geroepen door mini-macho's hangend op straat, mochten zij geen wiet meer roken laat staan kweken, konden ze nergens terecht omhun tienerdochter te laten aborteren, bleek het zwembad op dat uur dicht voor niet-moslima's zonder burkini, of werden zij pijnlijk geconfronteerd met het feit dat ze er te joods uitzagen voor de smaak van onopgevoede rotjochies. Ik ken veel hippievrouwen van de vorige generatie. Ik hou van ze. Ben zelf een hippie, geboren in het verkeerde tijdperk en zelfs helemaal naar Amsterdam verhuisd omdat ik ze zo schattig vond, die grappige, langharige, wietrokende, zachtaardige Amsterdamse zotten. Ik trok mij dus hun bezwaren serieus aan. En, omdat ik nu eenmaal iemand ben die graag de daad naar het woord voegt, besloot ik er iets aan te doen.

Vandaar DE BOZE WIJVEN. Een geest van de jaren '60-'70, aan komen waaien om tegenwicht te bieden aan de barbaren. Een spreekbuis voor de vrouwen van Amsterdam die genoeg hebben van bepaalde zaken, maar dat niet in hun eigen naam durven zeggen (geef ze ongelijk, met al die messtekende, hoofdafhakkende, langtenige gekken die onze mooie stad rijk is). Een collectieve stem, de jouwe als je het wilt. Iedereen kan meedoen, ook de broeders. Wij vrouwen doen al duizenden jaren dingen onder een mannelijke benaming omdat er geen vrouwelijk equivalent bestaat, het moet toch niet zo moeilijk zijn voor de kerels om zich voor een keertje op dat pad te wagen. Kortom, het is een handtekening, een naam waarachter je mag roepen wat je wilt, op fora, naar websites, via pamfletten, op teevee, waarmee je steun kunt betuigen aan publieke personen, politici, kunstenaars, schrijvers, programmamakers. Je kan die naam gebruiken voor ludieke akties. Er zijn al aardig wat Boze Wijven in Amsterdam bezig. Join the club! Mocht je heel erg uit de bocht glijden en dingen roepen zoals: "War on atheïsm" (thanks Pat Condell), of "Weg met lange schaamlippen" maak je geen zorgen, tegen die tijd zullen andere Boze Wijven je hopelijk terecht wijzen, in het openbaar. 

Want een der Boze Wijven mag dan wel roepen wat zij wil, het is een ietsie pietsie handig als zij een beetje dezelfde denkbeelden hebben. Het zou sneu uitpakken als de beweging opeens zou ontaarden in een islamofascistische stroming om maar wat te noemen, of gekaapt worden door Marijke Helwegens lookalikes, of door corpsballen op weg naar glorieuze doch inhumane banen. Maar niet geschoten is altijd mis, zoals ik altijd zeg, dus, ga vooral je gang, en verkondig maar! Je kan de volgende slogan's naar keuze copy-pasten en doorsturen, of fysiek plakken op A5 'jes, die je vervolgens hier en daar rondstrooit (op het werk, in de bib, in het café, op het stadhuis, op school.... he, leuk, op school... als pendant voor de anti-Wilders-propaganda-A4'tjes die onze kleuters tegenwoordig door de strot geduwd krijgen):
Wars van Dogma's

DE BOZE WIJVEN
Tegen Religie

DE BOZE WIJVEN
Hoofddoek Verplicht Voor Iedereen m/v

DE BOZE WIJVENAlle Homo's in Burka's

DE BOZE WIJVENMan, doe een Hoofddoek om!

DE BOZE WIJVENMoeder, Leer je Hangjong Koken!

DE BOZE WIJVENTegen de Staphorstisering

van Amsterdam

DE BOZE WIJVENTegen Religie = Rechts?

DE BOZE WIJVENNiet voor de Heb

DE BOZE WIJVEN
Voor Seksuele Vrijheid*

(*maar blijf van mijn kleuter af)

DE BOZE WIJVENTegen de Afbraak van Zelfbeschikking

DE BOZE WIJVENTegen de Vertrutting

DE BOZE WIJVENVoor de Lol

DE BOZE WIJVENLang Leve Lekkere Drugs

(& andere verrukkelijke dingen)

DE BOZE WIJVENAbortus? Ja!

Fokpremie? Nee!

DE BOZE WIJVENTrots op mijn kut

ZOALS DIE IS

DE BOZE WIJVENBlij met mijn lijf

ZOALS HET IS

DE BOZE WIJVEN

Niet meer in eenzaamheid klagen, weg met dat gevoel van machteloosheid. We kunnen er wat aan doen! YES WE CAN!


.

- Aanraders -