Annet

19 Augustus 2010Om nog even terug te komen op Annet Malherbe. Die bij Zomergast was. En die geen zin had. Of in ieder geval, die heur dag niet had.

Ze vergat continu binnen 3 woorden waar ze het ook weer over had. Hing lusteloos op tafel, krabde aan haar bovenneusbeen, aan haar hoofd, in haar oor, kon niets bruikbaars voortbrengen. Ze leek wel stoned.

Na een zin of tien van dit patroon kreeg ik het door: Annet is een ACTRICE. Ze is gewend om bevelen op te volgen. Bovendien heeft ze een dominante man. Als Jelle nou alles uit de kast had willen halen, dan had hij haar een rol moeten toebedelen. Zo van: "Annet, als ik me jou voorstel als kind dan zie ik een dromerig kind, hoe was jij nou?" (of iets dat Jelle beter dan ik kan bedenken) en zo voorts en zo verder. Grote kans dat bij de actrice de professionaliteit het gewonnen had van de lamlendigheid, en dat Annet ons een beeldend tegenbewijs had laten zien. Maar Jelle is te jong, en te dun, daarvoor.

Ik ben normaal wel een fan van haar, hoor. Van het begin zelfs. Ik heb haar nog op de planken gezien in de vroege jaren negentig, samen met Kees Hulst meen ik me te herinneren. En een beetje lezer weet hoe verknocht ik aan haar ben in haar hoofdrol uit de Gooische Vrouwen.


Tip voor Annet: Volgende keer minder eetfilmpjes graag. Zelfs een vretertje zoals ik kreeg er een volle buik van..

- Aanraders -