Negers & Bitches

23 Augustus 2010Gisteren in het Parool: "De kids moeten weer op tijd hun bed uit." Dat klopt toch niet? Er moet staan: "De PUBERS moeten weer op tijd hun bed uit." De kinderen, die gaan vanzelf hun bed uit, geloof mij, elke dag vroeger dan je lief is. Een sure sign dat ze aan het puberen zijn geslagen, is dat ze opeens met een emmer water niet wakker te krijgen zijn. Het tweede teken trouwens - voor jongens, tenminste - is als ze opeens elke dag vanzelf onder de douche gaan. Onee, dat was het teken van als ze voor het eerst verkering hadden.

Kinderen zeggen ipv pubers, kss. Dat doet me aan het volgende denken.
Ik was op dat feestje, daar was een meisje van een jaar of 26 (iedereen die er toedoet is tegenwoordig 26, hebben jullie gemerkt?), zegt ze tegen mij: "Ik was net in New York, ik ben dol op die stad. Ik houd van de levendigheid, de aardige mensen, winkelen, uitgaan." "En de schietende negers" zei ik toen. Mens! Zeg toch hoe het echt is: "Ik was net in MANHATTAN" En eigenlijk zelfs "in LOWER Manhattan". Niet in New York! Je bent niet lekker in de fokking BRONX gaan wandelen of in Harlem, of in Bed-Sty, dat weet ik 98% zeker. Anders stond je hier niet voor me te glimlachen, met je truttenkop.

Ze werd boos yo. "Je zei 'neger'! Dat mag niet". Nou dat klopt, dat mag je namelijk niet zeggen als je blank bent. "Neger" mag je pas gebruiken als je pikzwart bent. Dat luistert heel nauw. Een klein tintje te licht, of van het verkeerde werelddeel en BÊM! de negercensuur. Keihard is dat.

Maar ik heb ontheffing: de Amerikaanse komiek D.L. Hughley zei ooit tegen mij: "Wat zeuren jullie blanken toch altijd over dat jullie geen neger mogen zeggen? Laten we dan maar ruilen: ik mag van jullie over de wereld heersen en jullie mogen van mij neger en bitch zeggen."(dat was in het pre-obama tijdperk) "Deal!" zei ik meteen. D.L. Hughley for president, daar teken ik namelijk voor, een man met humor, wat wil je meer. (Een vròuw met humor, zeg je dan).

Maar als je bekijkt wie hier het beste af is, dan heb ik gewonnen, das duidelijk. Hij MAG van mij over de wereld heersen...
en ondertussen mag ik lekker neger zeggen.


Deze column is eerder verschenen op AT5.nl.

- Aanraders -

Eurokapsones

In de 20ste eeuw waren inwoners van de VS berucht om hun arrogantie ten opzichte van het buitenland ("welk buitenland?"). Op reis stonden ze erop overal Engels te spreken. En met dollars te betalen.Met dat doel werden zelfs biljetten nagetekend met gewone inkt op gewoon papier: de Traveller Cheques....

(lees meer)

Behoren

In communicatie met overheden, nutsbedrijven and such word je weggerukt uit je egocentrische bubbel om als op zich onbetekenend lid van een omvangrijke groep te worden aangesproken. Je krijgt een nummer. Je wórdt dat nummer, die nummers. In den beginne heeft het iets geborgen...

(lees meer)

Robots

Volgens Lodewijk Asscher, en ik vrees dat hij gelijk heeft, zijn we aanbeland in het tijdperk van de robots. De robots en de non-androïden zijn bezig al onze banen over te nemen. 'Ze zijn goedkoop, snel, nooit ziek, werken 24 uur per dag.' En ze vreten stroom. Dát, wordt...

(lees meer)

Aard

Zoals heel Nederland vertrokken we tijdens die vermaledijde sneeuwstorm aan het begin van de Kerstvakantie. In heel Europa werden gigaveel vluchten en treinen geannuleerd. Van de vliegmaatschappij dienden wij toch op tijd op het vliegveld aanwezig te zijn, waarna we de 4 uur vertraging van onze vluc...

(lees meer)

De Partij voor Castratie (PVC) m/v

Vorige week een demonstratie tegen Annabel Nanninga en haar vermeende immigratiepolitiek, vandaag in de Volkskrant een pleidooi voor rantsoenering van vlees en vliegreizen. Op het oog 2 volstrekt losstaande feiten, in werkelijkheid 2 redenen om te stemmen op mijn nieuwe politieke partij, de Partij v...

(lees meer)

Polderen

Les Hollandais sont adeptes d'un 'polderen' forcené, une sorte de parlementer visant un compromis qui satisfera tous les participants à une question, issu génétiquement de leur passé dans les marécages, òu l'élaboration d'un...

(lees meer)

Gaza

Gisteren zijn de ondergrondse gangen van Gaza gebombardeerd. Daar liepen vast ook kindertjes die zojuist een kalf of een lammetje terug sleepten naar huis. De rillingen lopen je over de rug. Voor Israeli's is het niet te doen om onschuldigen te ontwijken: strijders en burgers, het loopt in Gaza alle...

(lees meer)

Het Plagiaat

Een van de zeldzame constanten in mijn leven is dat ik van de ideeën barst. Ze spruiten welig in de voedzame zachte grond van mijn brein. Maar owee als ik mijn bedenksels tegen kom in een publicatie of een uitzending. Dan kan ik daar niet meer met goed fatsoen over schrijven.Gezien de omvang van de...

(lees meer)

Los

Is het nog mogelijk om los van elke structuur ook te leven? Of hebben vadertje staat en moedertje economie overal hun greep op? Een puur theoretische vraag van mijn kant gezien ik, zoals 99,99% van de bevolking, niet zonder enige vorm van systeem gedij. Bij dat percentage schat ik dat 1 op de 10 ...

(lees meer)