Zomergasten: Floris Alkemade

19 Juli 2021 

 
 

 

- Leuk die SP-kamerlid frontaal zien liegen. Je wéét dat politici liegen, dat alles wat ze zeggen uit de koker van spindoctors komt met het doel zieltjes te winnen, maar toch geloofde je haar. 
- Rijksbouwmeester houdt van modern en verandering - VOOR ANDEREN. Zelf woont hij in een eeuwenoud ongerenoveerd huis en dat is niet "onwaarachtig". Natuurlijk, hij is geen psycholoog, anders zou hij weten dat de mens niet voor niets naar oude dingen/zaken/tijden verlangt: het is bewezen therapeutisch. Je wordt er gelukkig en gezonder van.
- Verder blij dat iemand in de overheid doorheeft dat boeren verjagen gevaarlijk is voor het milieu en dat je ze beter kan betalen om meer natuur toe te laten. 
- Ook wat feminisme betreft vond ik hem opvallend eigenzinnig. Niet het modieuze: m/v moeten voltijds werken, maar: kijken hoe Scandinavie het doet (te beginnen met maternity leave voor vaders).
- Simone de Beauvoir heeft gelijk en ongelijk. Ja vrouwen zijn nog bezig met inhaalslag. Maar dat vrouwen die voltijds werken meer politiek bezig zijn geldt alleen voor wie genoeg vrije tijd overhoudt. Vrouwen in de zorg hebben hier geen tijd/puf voor. 
- Ook de revoluties die ze toebeeldt aan vrouwen omdat ze buitenshuis werkten: nee. Je moest vrije tijd hebben om politiek te bedrijven (adel, rijke burgers).
- 'Arbeit adelt' typisch credo van intellectuelen.  
- de buks: Generatiedingetje! Janine was en bleef (te) lang geschokt. Mijn generatie: "been there done that (a lot), no biggie. Een buksschot voel je amper."
 

- Aanraders -