Wellness

15 Maart 2013 
 
Ik ben snipverkouden. "Ja duh, natuurlijk ben je verkouden" zult u roepen "dat komt door de kou dinsdag op de Valreep." Maar, waarde lezer, ik heb de hele winter niets anders gedaan dan feesten aflopen bij de Valreep, met -15 zelfs, en heb het allemaal glansrijk overleefd. Dinsdag stuiterde ik rond in mijn t-shirt. Op een feest heb ik het niet gauw koud. Ik drink dan een pils of 2 en dans als een bezetene. Nee. Verkouden word ik steevast ALS IK MET NAT HAAR NAAR BUITEN GA. Ja. Elke. Keer.
 
Dus niet het partyen in een kraakpand maar het bezoeken van een chique oord de dag erna heeft me dit keer de das om gedaan. Om mij in stijl te laten bijkomen van de vermoeienissen rond het Blogbal had vriendin B. mij uitgenodigd bij de Zwaluwhoeve, bij Harderwijk in de buurt. Ik ben nog van de tijd van sauna's in kraakpanden (de Binnenpret, weten jullie dat nog?), nu zijn het "Wellness Resorts". Je zou denken dat met de upgrade van de naam een evenredige shifting naar een bekakter publiek zou optreden maar niets is minder waar. In de jaren '80 was de sauna nog iets van de avant garde. Nu is het van gansch het volk. Net als vliegreizen.
 
Ik keek er van op. Ik had me een oase van rust voorgesteld, bezocht door ladies die bedachtzaam schoven in smetteloze witte badstofgewaden, hun hoofd gewikkeld in dito cornetto's. Ik had dan ook, puberaal tegendraads als ik te vaak nog ben, mijn tijgerbroek van het Blogbal van onder het bed geplukt en aangetrokken, vies van het zweet, het rond het kampvuur zitten en het poepen op gore toiletten. Die broek stak ik in mijn afgetrapte laarzen. Ik dacht opzien te baren te midden van al die rijke dames met hun gepoetste designer-schoenen. Bij de ingang openbaarde zich mijn vergissing in al haar weemakende splendeur: de brede hal voor de vele incheck balie's stond tjokvol plebs, stuk voor stuk en ongeacht hun formaat in skinny jeans gestoken, bontkraagjassen uit de Zeeman en laarzen van Van Haren.
 
Diezelfde meute kwam je vervolgens overal tegen, in dit vierkante kilometer labyrint van gangen, deuren, douches, eetzalen en buitenplaatsjes. De plattegronden waren op, waardoor wij de hele middag voornamelijk in diezelfde gangen hebben rondgedwaald, ons een weg banend tussen walrussen in bonte badjassen. Het is dat ik vriendin B. bij mij had, anders had ik nimmer enige sauna bereikt. Ik heb namelijk het oriëntatievermogen van een bacterie.
Wij hebben wel een paar sauna's, hot tubs en nog meer zulke warme dingen bereikt. Ons viel voornamelijk op dat je fantastisch opknapt na zo'n middag. Niet alleen door de aquatieke weldaden, maar vooral door het aanschouwen van al dat lelijke vlees om je heen. Ben je behept met enige minderwaardigheidscomplex rond je omvang? Ben je, verblind door je dagelijkse uurtjes op het Wonderlijke Wereldse Web of de televisie, ervan overtuigd dat elke vrouw een 25 jarige prima donna is met pronte boezem, strakke billetjes en ferme dijen? Ga dan een middag in de Zwaluwhoeve te Hierden. Je komt huiswaards met een onwrikbaar gevoel van tevredenheid. De duizenden gasten die tegelijkertijd dit oord op een dag bezoeken zetten de proporties terug in de werkelijke verhoudingen: 1 mooi mens op de 100. Hooguit. De rest zeult met zijn overtollige kruiwagens blubber, sjokt met hangende borsten of ballen, te kleine penis, spaarzaam haar en lelijke smoel. Je vindt ze echter stuk voor stuk blakend van levensgeluk in één van de jacuzzi's, zwetend in de sauna's, wekend in de hot tubs. Ze zitten er niet mee. Waarom zou jij?


[ook op mijn favoriet webstek Nurks]
Tags: Dé leven

- Aanraders -