Sweet dreams, Mister President!

15 Januari 2016Prins Obama has talked, praised the US for their great spirit. Hebben hij en ik twee verschillende versies van de werkelijkheid bekeken? Want in de mijne komen Amerikanen er niet zo geweldig van af.

 

Immer vretende, niet al te schrandere dikzakken die allemaal te vroeg de kanker krijgen en geobsedeerd zijn door bezittingen. Een land geregeerd door het bedrijfsleven, dat als doel heeft zoveel mogelijk winst te maken, door zoveel mogelijk troep te verkopen aan consumenten die op alle mogelijke manieren een loer wordt gedraaid. Gehaaide lobbyisten die tot het oorkussen van de senatoren hun giftige handel komen influisteren. Consumenten wier gezondheid ook een verkoopitem is geworden: hoe zieker hoe beter, hoe langduriger ziek hoe beter. De wapenhandel beperken? Zodra je daar een punt van maakt word je om zeep geholpen.

 

Één grote op macht en geld beluste boevenbende, dat is hoe ik het zie. Obama leek me wel het hart op de juiste plek te hebben, maar naar welke versie van de werkelijkheid heeft hij gekeken? Nighty night Mister President, sweet dreams...

- Aanraders -