Exit TTIP

7 Oktober 2015Yippiejippiejeee. Ik heb net op uitzendinggemist de aflevering van Tegenlicht over TTIP bekeken en ben helemaal blij.

“Is ze goed bij haar hoofd?”
Maanden, misschien wel een vol jaar heb ik me vreselijke zorgen gemaakt om dat stomme TTIP-akkoord dat het Europese Parlement in gesloten kamertjes aan het sluiten was. Inktzwart zag ik de toekomst. Onze regeringen zouden overgeleverd worden aan de allesverslindende macht van USA Inc. Waren onze wetten te lief voor de mensjes en de natuur en kostte dat centjes aan Amerikaanse corporates? Dan kregen wij hun haaien van advocaten op ons dak en werden wij de Griekse gallemiezen in gestuurd.

Maar nu, nu lieve lezertjes, ben ik in één klap van mijn angst verlost. Steeds harder schaterlachend bekeek ik de uitzending. “Miljardenclaims aan overheden.” Liepen de claims inmiddels in de miljarden dollars? HAHA! De verlossing! Die advocaten en consultants zijn too greedy geweest, ze doen zichzelf de das om. Zei ik hardop, om een paar minuten later mijn gelijk veel eerder bevestigd zien worden dan ik vermoedde: “Overheden zeggen vrijhandelsakkoorden eenzijdig op.”


Overheden zeggen (zogenaamde) vrijhandelsakkoorden eenzijdig op. Zodra de kosten de baten overstijgen. Het enige waar onze regering voor moet zorgen, is TTIP eenzijdig opzegbaar maken. Voor de rest achterover leunen tot de absurd hoge claims binnendruppelen. Read my lips: exit TTIP. En in zijn kielzog alle wurgcontracten die (zogenaamd) de vrije handel bevorderen. Want dat doen ze niet, dat begrijpt een kind. We zijn klaar.--------------------------------------------------------------------
alles over TTIP op Follow The Money: http://www.ftm.nl/?s=ttip
opzeggingen investeringsverdragen: http://www.ftm.nl/exclusive/afkeer-...

- Aanraders -