Surf dudes

30 September 2011Wist u dat Amsterdam zijn eigen Malibu beach heeft, compleet met coole strandkotten om te loungen en knappe surf dudes die nonchalant paraderen, hun surfplank onder de arm, hun krappe wetsuits tot gevaarlijk sexy laagtes uitgerold?

In Wijk aan Zee bevindt zich die bijzondere plage, bij de Noordpier, letterlijk onder de rook van de hoogovens, tegenwoordig Tatasteel genoemd. Een strand speciaal voor surfen, zeilen, kitesurfen, en met bezeilde bolides geheel duurzaam over het strand scheuren. Toegegeven, je moet er voor naar de Noordzee toe, want dat is het dichtstbijzijnde water met genoeg golven voor het surfen, maar zo vreselijk ver is het niet. Zeker als je dat vergelijkt met andere megapolen zoals Tokyo of New York, waar zo'n afstand nog binnen de bebouwde kom valt.

Zeker nu we aan de dageraad van een even heerlijke als onverwachte indian summer staan. Op 1 oktober is er een spetterend eindezomerfeest met chille DJ's. Wat niet betekent dat ze daar de boel opdoeken voor het laagseizoen, integendeel: de tenten zijn de hele winter open.

Het is dat ik stokoud en bezet ben, maar als ik jong en zoekende was, dan zou ik het weten. Dames! Het wemelt er van de prachtigste exemplaren van het mannelijk geslacht. Allemaal even jong, gezond, sportief, goedgemutst en lieftallig, want ongestoord bezig met wat ze het liefste uitoefenen. Waar meteen de angel schuilt, want het zou zo maar kunnen dat die dudes niets anders zo graag doen dan de hele dag surfen. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Ik zou zeggen: check it out!Op AT5 gepubliceerd.
Tags: Amsterdam

- Aanraders -