Jurken FTW

9 Juni 2021 
 
In mijn jonge jaren zei men dat vrouwen hun emancipatie mede te danken hadden aan het dragen van de pantalon. Ik nam dat gewoon voor waar aan.
Nu, oud wijf die ik ben, weet ik wel beter.
Jurken zijn de bom. 


Broeken kruipen in je kruis en snijden oncomfortabel in je PMS-/menopauzebuik.
Een jurk daarentegen, mits wijd en lang genoeg, is lekker en handig.


 
  • Lekker tenzij je daar een panty onder draagt. Panty’s zijn mooi maar niet lekker. In de zomer te warm en in de winter te koud. Bovendien moeten de benen onberispelijk vrij zijn van ontsiersels zoals... HAAR. Een slimme meid draagt dus laarzen of kniekousen onder haar jurk. In de zomer een netmodel, daar hoef je je niet voor te scheren, en het is luchtig ook.
     
  • Handig voor allerlei doeleinden:
    Op warme dagen werkt het verkoelend, door de laag lucht eronder gevangen; met de panden kun je een snelle afwas afdrogen, je bril schoonmaken of een peuter zijn snottebel afvegen.
    Bovendien is zo'n tent van doek de uitkomst voor het doen van de kleine boodschap
    in het openbaar. Wat in de coronatijd pijnlijk duidelijk werd voor gendergenoten die aan het wandelen waren geslagen. Wegens het gesloten zijn van de horeca.
Dat wisten ze in die jurkvolle eeuwen, want toen waren er ook geen café’s om elke hoek van de straat.
Waar moet je plassen als je gaat wandelen? De natuur is in NL, en zeker in coronatijd, ook stampvol. En daar komt een tent van een jurk prima van pas. Lege, halveliter Hakpot mee en huppetee.
Ook toe te passen in plekken waarin je uren gevangen bent zoals boten en automobielen.
 
Bovendien kun je in zulke jurken doorgaans een tijdje ongemerkt uitdijen. Dat is ook nog goedkoop en duurzaam! Wat wil je nog meer?
 
 
 

 

- Aanraders -