Korsetten

10 Juni 2021  

  In mijn jonge jaren werd verteld dat vrouwen hun emancipatie mede te danken hadden aan het afrekenen met het korset. Ik nam dat gewoon voor waar aan.
Inmiddels een oud wijf, weet ik wel beter.
Korsetten zijn de bom.
Want: buikvet.

 
Buikvet is het hardnekkigste wat er is. Je zou zeggen: laat maar hangen, who cares? De werkelijkheid is weerbarstiger. Natuurlijk legio dikkerts die onbeschaamd het openbaar ontsieren met hun strakke leggings. OEPS! Mocht ik dat niet zeggen? Zijn jullie de zeldzame deugerts die dat niet erg vinden? Ík ben zo’n zeldzame deugert. Van mij mogen ze, en ik zou hetzelfde doen als het zo ver komt. Maar de commentaren zijn niet van de lucht en dan begrijp je dat wij vrouwen alles in de strijd gooien tegen het buikvet.
 
Dat is geen kattenpis.
 
Je dient jezelf langdurig te verhongeren; weerstand te bieden aan opdringerige reclames van taarten waaruit, eenmaal opengesneden, een vloeibare kern van chocoladelava uitglijdt; je zult aan krachttraining moeten doen, aan fitness, aan joggen. En wat dies meer zij.
 
Het is uitputtend. En toch doen we het in groten getale. Dit allemaal OMDAT WE GEEN KORSETTEN MEER HEBBEN. Daarom zeg ik: geef ons het korset terug! We kunnen namelijk niet zonder.
 
 
 
 

 

- Aanraders -