Fuck it

11 November 2009Gisteren heb je ingewikkeld boodschappen voor het dîner gedaan, vandaag heb je uren geschild, gepeld en geblancheerd. De pannen op het vuur, het bakblik in de oven, je gaat iets anders doen. Pech als het aanbrandt. Fuck it.

Je bent bezig met een studie. Het is zwaar voor je. Je houdt geen tijd over voor andere dingen. Je bent streberig: altijd de hoogste cijfers. Er loopt een leuke jongen door de mensa. Blokken? Je hoofd staat er niet meer bij. Fuck it.

Je bent getrouwd. Je rent je de naad uit om alles op rolletjes te laten lopen. Carriere & gezin, collega, moeder, minnares: you do it all. Zin heb je al lang niet meer. Je vraagt je af wat je ooit in dat mens zag. Fuck it.

Je hebt een megabaan. Vriend en vijand zijn jaloers op je en je moordjob. Geld is geen probleem, prima onderkomen, stoere bak voor de deur. Je wordt een keer wakker met een knagend gevoel: Is dit het? Het gevoel plakt en gaat niet meer weg. Je neemt ontslag. Fuck it.

Je zet je tanden erin als een pitbull en bijt vast tot het bittere einde. Er komt een punt dat je je plus-en-min-lijstje de prullenbak in gooit en het bijltje erbij neerlegt. Fuck it.

- Aanraders -