Het Einde van de Wereld

8 Juli 2010Een opname (in 2 delen) van mijn bijdrage aan de Avond van Dichters op Het Einde van de Wereld:

Dit is de tekst van de voorgelezen column "Cameraregistratie" (best nodig, omdat ik zo hard doorratel, en de klemtonen ook nog zo verkeerd zet, dat je er niets van verstaat):

[De verkoop van 2de tv's per huishouden heeft een explosieve groei doorgemaakt sinds het begin van het WK. Je weet ook nooit waar de spin off van gebeurtenissen in gaat zitten - het is niet waarschijnlijk dat de tv-verkopers in het grijze verleden bij elkaar waren om te brainstormen en met een briljante strategie op de proppen zijn gekomen: "He! We organiseren gewoon een megavoetbalwedstrijd, een keer in de 4 jaar, daar zullen we meer tv's van verkopen!". Of wel soms? Ha! Dus de baas van de FIFA is gewoon de baas van de BCC? Of van Megastore? Of van de It's? Van allemaal? Maar dan moet hij juist BLIJ zijn met càmeraregistratie ("He! We verplìchten càmeraregistratie! Daar gaan we meer càmera's van verkopen!")?

Onzin moet je aanmoedigen, heb ik altijd een fijn levensprincipe gevonden. En met mij de scheidsrechters van het WK, blijkbaar. Ze hebben gewaarschuwd en gewaarschuwd, de bazen van de Fifa wilden niet luisteren. Geen cameraregistratie, over hun lijk.

Dan maar over naar kordatere maatregelen, dachten de scheids in een golf van telepathische symbiose.

En o boy, wat hebben wij dat geweten.

tips voor noodlijdende clubs: laat eens een fan meespelen - voor heeeel veel geld.]- Aanraders -