Dit wàs het nieuws

14 December 2009Wie zaterdag niet naar Dit was het nieuws heeft gekeken doet er goed aan om dat alsnog op het www te doen. Memorabele uitzending.

Maarten van Rossem nam bij de eerste zin van Harm Edens het woord en liet het niet meer los ("Stel je voor dat ik hier de hele tijd zou zitten zwijgen"). Zijn tegenstander was van het type hippe lul met linkse kapsones maar dat mocht de pret godzijdank niet drukken. Na een half uur gezapige opmerkingen te hebben gemaakt realiseerde hij zich dat de rest bulderwekkend was en maakte hij ÉÉN grapje (nou vooruit, twee), dat hij met alle geweld van tussen zijn voortanden door perste. Omdat het programma van het scherm moet van de Tros (onbegrijpelijke beslissing! Om plaats te maken voor een programma van Yolanthe Cabau van Kasbergen! Of all people) wordt die omroep elke aflevering steeds genadelozer aangepakt. Raoul Heertje beschreef hoe hij bij de sociale dienst kwam met zijn capaciteiten: "Ik kan achter een balie met een glas wijn naar 4 foto's kijken en selecteren welke er niet bij hoort." Hij haalde een zelfgeschreven referentiebrief te voorschijn die Harm moest tekenen. Toen die onder zijn neus langsvoer, zette Maarten van Rossem ook maar snel zijn paraafje. Raoul stribbelde even tegen doch hij zag zwift het belang van deze geniale zet in.

Te denken dat bij de presentatie van de teamspelers ik bijna wegzapte met: "Oneehee, Maarten van Rossem, dat wordt niets", terwijl bij de aflevering hiervoor mijn blije verwachting van een spetterend vuurspektakel van Theo Maassen de grond in werd geboord door het überslappe optreden van deze normaal niet zo verlegen cabaretier (Voor Hoi Oligoi: 4 bijvoeglijke naamwoorden voor de prijs van 1)

Hoe dan ook. Hierbij proclameer ik Maarten van Rossem op het nippertje: Het Talent Van 2009..

- Aanraders -