Provokenners vergeten Jasper Grootveld

24 Mei 2017In de Volkskrant wéér een artikel over Provo waar Jasper niet in voorkomt.

In het artikel (van Sander van Walsum, 13 mei 2017 http://s.vk.nl/e-a4494555/ ) worden zogenaamde kenners van Provo geciteerd . Met name over de liquidatie van Provo in 1967 is Robert Jasper Grootveld (wéér) over het hoofd gezien. Híj is degene die met zijn happenings landelijke bekendheid aan Provo gaf, en degene die Provo geliquideerd heeft, zoals te lezen in de woordelijke weergave van een serie interviews die ik van hem heb afgenomen (hij was mijn mentor) http://oudzeikwijf.com/…/serie-gesprekken-met-robert-jasper…

Jasper is dood en de overbleven mindere goden in het Provopantheon alsmede de zgn Provokenners blijken hem maar al te graag uit de geschiedenis te willen vegen.
Laten wij erop letten dat het niet gebeurt. Ik weet wel dat in Nederland een zekere miskenning bestaat voor alles wat boven het maaiveld groeit, maar Jasper was een heuse genie. Hij was het brein achter Provo, de visionair van wie de voorspellingen zijn uitgekomen. Laten wij anderen niet verder pronken met zijn veren!

 

- Aanraders -