MARPOR

11 December 2022http://oudzeikwijf.com/images/JumSEk9pXAm0.jpg
Ik viel per toeval middenin de wedstrijd Marokko-Portugal, was niet van plan te kijken maar werd acuut gegrepen door het enthousiaste spel van Marokko, en kon niet wegzappen. Tot de laatste seconde van blessuretijd hebben ze als vrolijke cheetahs gevochten, en, tegen alle verwachtingen van de wereld in, gewonnen! Van machtig Portugal, met de gevreesde Ronaldo. Wonderlijk om te zien. Een balsem op de ziel na de kater van Nederland-Argentinië en het schandalige optreden van partijdige scheids Lahoz de avond ervoor.
Normaal ben ik niet van het toeteren op straat, maar dit keer heb ik staan klappen voor ze.

De volgende wedstrijd was mijn bloedeigen Frankrijk tegen Engeland. Een grotere tegenstelling kon er niet wezen. Wat een volgevreten pompeuse kwasten die Fransen. En onsportief bovendien. Arme Saka werd keer op keer genadeloos neergetackeld. Ik kon het niet aanzien. Ik schaamde me Frans te zijn. En ze wonnen ook nog.

UPDATE 15-12: Bizar dit WK. Eerst Argentinië die de Oranjers tot het bot sart, om zich de volgende wedstrijd tegen Kroatië best te gedragen. Dan de Fransen idem. Tackelend to the max in ENGFRA, dan niet overdreven onvertogen gebaren richting Marokko. Ik hou mijn mond maar verder >_<

- Aanraders -