Laat maar komen, die vloed.

21 Maart 2021



Ik was al niet zo’n fan van de menselijke ras, getuige mijn zelf opgerichte Partij voor de Castratie m/v, maar na de jongste Tweede Kamerverkiezingen is mijn afkeer overgegaan in walging. En pure haat.

De VVD.

Hoe halen ze het in hun hoofd. Hoe kan het volk, de laatste tien jaar tot het bot uitgekleed, zo’n club rabiate kapitalisten als leiders kiezen. Als je de kaart van Nederland bestudeert, zie je dat de gebieden waar weinig wordt verdiend (de vroegere arbeiders- en landbouwgebieden), volop VVD hebben gestemd. Wellicht uit ansgt dat de Polen in groten getale, hun de laatste  zwoegbaantjes die er nog zijn komen ontfutselen. Zich niet realiserend dat de VVD keihard  over immigratie liegt, dat hun achterban, het bedrijfsleven, op de komst van steeds versere laag betaalde immigranten drijft, die niets weten van de strenge Nederlandse wetten.

Van mij mogen ze, VVD stemmen, en eerlijk gezegd had ik het ook gewoon verwacht, maar dan moeten ze niet achteraf het OV of de zorg plat leggen voor betere CAO’s. Dan moet je ook niet rondlopen met een button “red de planeet”. Want de VVD zal pas aan het milieu denken, wanneer hun vlucht naar andere planeten voorgoed een fata morgana zal blijken te zijn geweest.

Dus ja, de mens.

Voor de verkiezingen was ik tegen de opwarming. Nu ben ik voor. Ik bid naar steeds onwaarschijnlijkere goden: “Laat maar komen, die vloed! Hoe eerder hoe beter. Verlos de aarde van deze hardnekkige ongedierte, de Satan onder de zoogdieren.”  De aarde, de goedzak die ons nog een kansje geeft in de gedaante van een pandemie, met de enige handleiding om onszelf te redden:
“Minder doen en minder wezen.”
Maar nee. Want we zijn verslaafd aan doen en après nous le déluge. Dus weg ermee. We hebben ons bewijs van onvermogen nu wel dubbel en dwars gehaald. Veeg ons aub zo snel mogelijk weg uit de aardbol.

- Aanraders -