De Magische Blik

30 April 2018Je hebt de magische blik nodig om de mensen boeiend te vinden. Zonder de magische blik zijn wij toch allemaal stakkers die tegen de klippen op ploeteren tot we als een berg rottend vlees op een mortuariumplank eindigen.

Maar als je een beetje enthousiast bent, en de soortgenoten speciale hoedanigheden toedicht, dan opeens, ALS BIJ MAGIE, worden het interessante figuren, naar wie je graag kijkt, ja met welke je zelfs zou willen omgaan.

Denk aan de status van nobelen en het koningshuis, de leiders, de charismatische elementen. Maar ook wat lager op de ladder met bijv. de mode. Op allerlei gebieden, de muziek, de kunsten etc. brengt de mode  glanzende veren boven grijze pluimages. Wie de grillen van het moment kan anticiperen wordt als een goeroe gezien. Het is iets wat wij zo zien omdat het een speciale betekenis voor ons heeft.

Tenslotte de arme doodgewone sloebers. Zelfs die kun je bekijken door de magische bril. Een goedkoop tijdverdrijf. Hun trekken, hun attributen worden dolkomisch. Het maakt het leven nimmer meer saai. 

- Aanraders -