Adverteren met AI

9 April 2023http://oudzeikwijf.com/images/02MZiOnm7vO0.jpg
Ik zit te puzzelen op een sudoku zonder cijfers op mijn favo site Cracking the Cryptic. Opeens verschijnt in een advertentie wijlen mijn Deense dog in beeld. Niet hemzelf, maar een compleet gelijkend exemplaar. In plaats van de zappen, blijf ik kijken, sterker nog, als de adv binnen een paar seconden vervangen is door de volgende, probeer ik terug te gaan naar mijn geliefde Nigel. Tevergeefs.

Navraag leert dat die hondekop helemaal niet in beeld komt op het scherm van Mr OZ (zelfde IP adres, zelfde sudoku/URL waar hij mee bezig is). Het Systeem wéét dat ik VAN NIGEL HIELD.

Als het al werkt met een look alike, wat dan met de genuine stuff? Dat Het Systeem echte beelden van jouw albums plukt om elementen in de aan jouw getoonde advertenties inbouwt.
Dus echt Nigel.
En als het al met een hond werkt, wat dan met je geliefde mensen, degenen die zijn vertrokken, en naar wie je smacht? BAM mijn beste makker wast opeen heur haar met Andrelon shampoo, drinkt Douwe Egberts koffie of schaft een gehoorapparaat aan. Daar gaat het fout en ik knal uit de suspension of disbelief. Het Systeem is nog niet zo ver dat Het begrijpt dat mijn makker met 45 jaar het aardse heeft verruild voor het Onbekende.
Een gehoorapparaat heeft ze nimmer nodig gehad, de schat.

- Aanraders -