Abfab

7 September 2010 In de serie Bijzondere Amsterdammers: ons laatste wandelende kunstwerk Fabiola.

 

Fabiola heeft de all-inclusive tip van Oud Zeikwijf opgevolgd toen zij van de winter haar enkel brak en nergens terecht kon. Zij boekte een all-inclusive reis naar Egypte en werd daar verliefd op de beach boy van het naburige oord.

 

De boeking liep af, Fabiola moest terug naar Nederland. Zij kon het hier niet uithouden en vloog weer naar Egypte, naar het resort waar haar geliefde werkte. De wonderschone beach boy mocht echter niet op haar kamer van de hoteleigenaar, mits ze getrouwd waren.

Oud Zeikwijf: "Je had bakshish moeten betalen!"

Fabiola: "Ik zei: 'ik kom van een vrije stad!'"

Kijk, dat is nu onze Fabbie: voor de troepen uit lopend, tot in den vreemde de evangelie van vrijheid-blijheid verkondigend, als ware uithangbord van homostad Amsterdam. Niettegenstaande haar vurige pleidooi, zonder bakshish lukte het natuurlijk niet om de regels om te buigen tot iets mensvriendelijks. Na drie hotels kon zij hem eindelijk haar kamer binnen smokkelen. Om van dat gezeik af te zijn nam Fabiola uiteindelijk een appartement. Stormt opeens een opzichter binnen: "U heeft hier een Egyptische man binnen. Dat is tegen de regels."

 

Fabiola moest helaas wederom weer terug naar NL. Zij had haar geld in het gips gestoken, maar het was gaan zakken tot de hiel - zij kon er niet meer bij. Heeft nog geprobeerd met een breinaald te porren, zonder succes. In de gipskamer van het OLVG bleef zij de broeder vermanen: "Als u maar niet het geld wegsnijdt!" Want die cash was hard nodig om de beach boy te laten overkomen. Wat niet zomaar ging: van alle (Egyptische) administratieve kanten werd het haar moeilijk gemaakt. Want nogmaals, Fabiola wist niet van de bakshish regel. Uiteindelijk lukte het, de geliefde van Fabiola mag overkomen, bij leven en welzijn deze maand nog.

 

U zult ze binnenkort vast en zeker op straat tegenkomen, of op feestjes. Dan weet u al van de hoed en de rand. Rest u nog de schone taak om de naam van de verloofde van Fabiola te vragen, want dat ben ik helaas vergeten.

 

 

 

 

Is verschenen op AT5.nl.

 

 

 

 

 

 

.

 
 
 
 
 
 
.

- Aanraders -