Over tijd

19 November 2023http://oudzeikwijf.com/images/7Ny4Sxbf8NNi.png
Wet en denkwijze over ongewenste zwangerschap zijn contraproductief.
De wet wil het leven beschermen, wat lovenswaardig is. Je zou zeggen: hoe eerder je een conceptie weghaalt, hoe beter. 5 dagen bedenktijd is al een gotspe, want in die 5 dagen wordt dat klompje cellen nog meer een mens. Maar sowieso, die sfeer van vingertje wijzen werkt tegen. Zo schamen meisjes zich, durven er niet mee voor de dag te komen en stellen het weghalen onnodig uit.
Ik ben er van overtuigd dat vrouwen niet graag een foetus laten weghalen dat al gevormd is. Een klompje cellen wel. Dat is ook het verschil tussen abortus en overtijdbehandeling. Meestal weet een vrouw heel goed dat ze een baby niet wil.
Ik ben het dus met Gomperts (Women on Waves) eens: overtijdspil vrij verkrijgbaar, bij de drogist.
Als je die pillen vrij verkrijgbaar maakt, desnoods om te beginnen morning afterpillen, dan haal je zwangerschapsafbreking uit de taboesfeer, de schuldsfeer, en last but not least het strafrecht. Je wint tijd, en dat is cruciaal in gevallen van leven. Meisjes (het zijn vaak meisjes, zag ik met eigen ogen in de wachtkamer van de klinieken tijdens mijn 3 overtijdbehandelingen) zullen (veel) sneller handelen. Dan zullen het overtijdbehandelingen zijn, en niet meer abortussen.
En overtijdbehandelingen, die moeten zelfs voor de religieuzen te behappen zijn. Sterker nog, die passen prima in de waaier aan voorbehoedsmiddelen, zeker voor vrouwen zonder vaste relatie, die vaak maanden lang hormonen slikken voor die ene keer dat ze seks hebben, voor gedwongen seks en voor gescheurde condoms. Dan maar een keer per jaar een tiental cellen door de WC spoelen.
Die hele schaamtecultuur rondom ongewenste zwangerschappen moet acuut op de helling.

- Aanraders -