Inquisitie

24 Mei 2008Van mijn connecties rond het kabinet heb ik de laatse plannen van De Grote Inquisiteur vernomen. Hij subsidieert (met onze belastingscenten) een onderzoek bij TU-Delft over een technisch snufje dat het mogelijk maakt discriminerende en/of godslasterlijke gedachtes op te sporen. Is dat eng? Moet u dit lezen: dat apparaatje kan zelfs gedachtes opsporen die nog niet geformuleerd zijn, ja gedacht. Now you're talking!

Het werkt zo, althans dat is wat ik _ technisch analfabeet _ heb begrepen: een satelliet (ze hadden hem "God" kunnen noemen als ze een beetje humor hadden) scant (voorlopig) de Nederlandse GSM's op racistische en/of godslasterlijke gesprekken. De gesprekken uit desbetreffende mobieltjes van de maanden voorafgaand worden door een computer geanalyseerd om de grootste gemene delers eruit te laten springen. Die software wordt vervolgens losgelaten op de huidige afluisteringen, en, en dat is het fenomenale van dat projekt, gelocaliseerd. De toekomstige schuldige kan meteen worden opgepakt, en gedeprogrammeerd met behulp van gesprekken en medicatie. Op tijd voor dat hij/zij ontspoort.

Zulk lui moet tijdig worden opgespoord en genezen. Ze verstoren de harmonie. Het maakt niet uit of wat ze (gaan) denken waar is of niet: they Disturb The Peace. Dus zijn ze gevaarlijk. Het volk moet koest gehouden worden. Het volk wil dat zelf ook. De paar zielen die dit soort methodes niet zinnen zijn op een hand te tellen, daar maakt De Grote Inquisiteur zich echt niet druk om tot grote opluchting van het klootjesvolk dat vergoeilijkingen paraat heeft die standaard een "maar" inhouden: "Ik ben tegen het opsluiten van andersdenkenden MAAR hij heeft het er echt naar gemaakt," "Ik vind dit natuurlijk niet goed MAAR hij is echt te ver gegaan," "Het is erg dat die dood is MAAR je mag niet spotten met Allah," "Je mag natuurlijk geen cartoonist opsluiten MAAR hij is zooo smakeloos."

Back to the future..
Tags: god en zo

- Aanraders -