Gender equality gone mad

27 December 2020Parel in de Volkskrant van 22 december 2020, opiniepagina. Een studente sociale wetenschappen  (belangrijk detail, niet biologie of voedingsleer) zegt geschrokken te zijn door het bestaan van kookboeken met recepten voor de man en recepten voor de vrouw. Walgelike stereotypering!

Het onnozele wicht heeft niet genoeg kinderen gebaard, en zal dat naar alle waarschijnlijkheid nooit doen ook, om aan het zere lijf te hebben ondervonden dat jongetjes veel meer vreten dan meisjes. De volwassen exemplaren in welke ze in de loop der tijd transformeren, doen dat nog steeds. Een luttele 1.000 calorieën (Kcal) per dag.

Je gaat ze vanzelf iets anders voorschotelen dan de 3 vers gewokte spinaziebladjes met een smoothie ernaast, die je dochter en haar vriendinnen onder langdurig kauwen, moeizaam naar binnen slikken. En als je de pech hebt sportievelingen te hebben gekweekt, sta je al gauw als een boerin met de hooivork spul in een bodemloze put te harken, in de trant van een côte de boeuf per persoon accompagnée door een pan spaghetti waar een gezin Biafreetjes een heel jaar van kan leven.

Met zoveel onwetendheid wordt het nooit wat met de woke generatie. En waarom zou het ook? De gemene deler tussen de minirevoluties die bij tijd en wijle komen opflakkeren in onze gezapige maatschappijen, is hoe ze na verloop van tijd imploderen doordat subgroeperingen elkaar het licht niet gunnen. Hier achteroverleunend naar staan kijken is daaraan ook meteen het leukste.URLs
https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/kookboeken-speciaal-voor-mannen-laten-zien-hoe-ver-we-zijn-doorgeslagen-in-onze-genderrollen~b8a3dab1/
Tags: m/v

- Aanraders -