De KIKA

23 September 2014KIKA (die naam al vind ik onsmakelijk): "1 op de 4 kinderen overlijdt aan kanker." 1 OP DE 4 KINDEREN STERFT AAN KANKER? Godsamme, dat moet op het 8 uur journaal!!
Wat ze bedoelen is: 1 op de 4 kinderen die kanker HEBBEN overlijdt eraan. Maar dat zeggen ze expres niet. U moet bang zijn. U moet denken dat kanker een kinderziekte is, en niet een ouderdomsziekte. U moet doneren. Aan de KIKA.
Realitycheck: 80 Nederlandse kinderen sterven jaarlijks aan kanker. TACH-FOKKING-TIG. Uit de 3 miljoen. Dat is 0,0028%. 1 op de 35 000. Hoogst zeldzaam dus. 
Niet dat dat niet erg is. Je zou de ouder zijn van één van die 80 sloebers. Maar moeten we dit nou allemaal op prime time onder de neus gewreven worden? In misleidende bewoordingen? Kunnen we niet meer van onze dreumesen genieten zonder de spook van de kanker erboven te zien zweven? Accepteren wij willoos dat men ons voortdurend bang maakt? 

Het gaat prima met ons als volk, beter dan ooit. Het braaksel van angst dat dagelijks over ons heen gegoten wordt, dat is pas ziekmakend.

- Aanraders -