Dating coaching (met gratis tips!)

25 November 2014Op de website van het bedrijf waar Julien Blanc voor werkt dankt een bloke uit India de cursusleider voor zijn dating tips. Uit India! Ik moet ongewild denken aan de gruwelijke verkrachtingen die daar aan de orde van de dag zijn. Welkom in de merkwaardige wereld van Real Social Dynamics. Het is een maffe plek, in ieder geval voor mij, 21ste eeuwse bewoonster van een hippe stad, en voor jullie lezers voor zoverre ik kan inschatten. Het heet een 'dating coaching compagny' maar is uitsluitend gemaakt voor mannen die vrouwen willen daten. Dus niet voor vrouwen die mannen willen daten, maar ook niet voor mannen die mannen willen daten, en zeker niet voor vrouwen die vrouwen willen daten (het ideeeee!).Er moet een forum op de site zijn, waar ik benieuwd naar ben, maar na 5 clicks was ik er nog niet en hield ik het voor gezien.
 
Ik was op die site gekomen om concrete tips op te dissen voor dit stukje. Na me door kilometers woordenbrij te hebben geworsteld begrijp ik dat die er niet op staan. De bedoeling van dat bedrijf (hou dat woord vast) is, ik had het kunnen weten, om jullie (mannen) naar een workshop te laten komen, en daarvoor te laten dokken.
 
Wat ik uit andere bronnen begrepen heb van Julien Blanc, de cursusleider die bij ons bekend is, is dat hij het vernederen van vrouwen promoot. Omdat hij een lelijke nerd is helpt dat natuurlijk geen zier en moet hij naar steeds sterkere overtuigingsmiddelen grijpen: geweld bijvoorbeeld.
 
Daar gaat het mijns inziens fout. Maar van een fout is geen sprake. Vrouwen en geweld zijn namelijk de twee pijlers waarop het bedrijf in de publiciteit komt. Doelbewuste strategie dus. Niet omdat de bazen van Real Social Dynamics erin geloven, maar omdat het schuift. Mannen trappen er massaal in. Vrouwen ook, gaan openlijk in verontwaardigingsmodus, de media doken erop en tjakka! Of moet ik zeggen: kassa!
 
Waren ze bij vernederen en negeren gebleven, dan hadden ze op mijn instemming kunnen rekenen. U leest het goed. Ver voordat Julien Blanc in de publicity kwam, liep ik rond met het idee om een column te schrijven met dating tips. Voor mensen m/v. Want wat die datingdudes in de kern propageren werkt, hoe graag ze ook het tegendeel willen bewijzen, allebeide kanten uit. Zoiets had het moeten worden:
 
- Negeer.
- Negeer.
- Negeer.
- Blijf negeren.
 
Willem Elsschot zei het in het gezegende jaar 1150 al: “Schudt de menschen van je af als rupschen, dan pas kruipen zij naar je toe.” Negeren werkt als een tierelier. Andersom is het ook 100% raak dat zodra je je laat gaan en de verboden woorden 'ik hou van jou' uitspreekt, de verliefdheid bij de ander als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. Je hebt de magie verbroken. Je hebt je afhankelijk getoond van zijn of haar affectie. Daar kunnen mensen niet tegen.
 
Elk mens vindt zichzelf én geweldig én onwaardig tegelijk. Er is een hoop ego in ons allemaal, maar in een hoekje ook dat zeurend gevoel van onzekerheid. Zodra iemand die wij geweldig vinden ons leuk vindt, wekt dat minachting op. 'Hij/zij vindt mij leuk. Wat mankeert die?' De aanbedene valt onherroepelijk van de piëdestal.
 
Een onderzoek onder langdurige liefdesparen (ben nog de link aan het zoeken) heeft onlangs een onverwachte gemene deler aan het licht gebracht: jaloezie. Niet waanzinnige bezitterigheid à la Glenn Close in Fatal Attraction maar lichte jaloezie. Enkel de paren waarvan tenminste één van de geliefden geloofde in een (te) sterke aantrekkingskracht van de ander op potentiële rivalen, waren een lange toekomst samen gegund. Nix liefde en betrokkenheid. Jaloezie houdt hen bij elkaar. Angst. Julien Blanc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[Bedrijfsinfo:
Real Social Dynamics is NIET bij de NASS (het equivalent van onze KvK) geregistreerd.
Volgens het Californische filiaal http://kepler.sos.ca.gov/ is de registratie van Real Social Dynamics opgeschort en mag het bedrijf derhalve geen handel meer in California drijven, waar het is gevestigd ('FTB forfeited'): https://www.ftb.ca.gov/businesses/faq/728.shtml
Op https://www.chamberofcommerce.com/sacramento-ca/32559672-real-social-dynamics-inc staat wel wat info:
8 werknemers
omzet 750 000 US$
Een klein bedrijfje dus, dat zich wereldwijd opererend noemt, maar een omzet van niets heeft. Dat zou best de reden kunnen zijn van die publiciteitsstunts vrouwen en geweld. Ik had heel graag wat meer (meerjarige) cijfers gehad, maar dit is alles wat ik vind met mijn beperkte radius (hint voor gevestigde journalisten). Als het klopt dat het niet meer in California mag opereren, dan is dat misschien ook een reden geweest om het geluk elders te gaan beproeven.
stichter: Nicholas James Kho alias 'Papa' http://www.rsdnation.com/papa/profile
huidige directeurs:
Nicholas Kho 'Papa' http://www.rsdnation.com/papa/profile
'Tyler' http://www.rsdnation.com/tyler/profile
http://www.realsocialdynamics.com/education/about.asp
De directeurs zijn allebei aantrekkelijke mannen, in tegenstelling tot dat lelijke knulletje Julien Blanc. Zou dat de reden zijn dat hij geweld is gaan gebruiken? Die twee directeurs zullen dat niet nodig hebben, voel ik aan me water, en een kat in het nauw maakt vreemde sprongen. Misschien is hij gefrustreerd dat Papa en Tyler wel alle grieten kunnen krijgen en hij niet? Hier aanbeland vraag ik me af of de bazen van Real Social Dynamics achter Julien Blancs strategie staan of dat hij een ongeleid projectiel is. Ik stop met zoeken. U mag het zeggen.]
 
 
Links in de tekst:
1) India dude http://www.realsocialdynamics.com/about.asp
2) bedrijfs website: http://www.realsocialdynamics.com/
 

 

- Aanraders -