Het WK, deel 1

1 Juli 2010Ik ben zo blij dat ik vanavond lekker in mijn eigen huis lig te chillen en niet in een hotelkamer in Zuid Afrika zit om het WK te verslaan.

Het WK.
In Zuid Afrika.
Jezus.

Kijk, het was anders als die arme gasten daar vreselijk binnen zouden lopen met dat bespottelijke evenement, maar zoals het nu is gesteld met de barmhartigheid van de FIFA, is het niet om aan te zien.

We sturen de patserigsten allerpatsers naar het armste land ter wereld, dat eerst op eigen kosten faciliteiten van hier tot Tokio moet bouwen. Niet hier en daar wat zanderige speelveldjes zoals ze dat normaal doen, en wat prima binnen hun budget past, nee: arena's van wereldallure, met tribunes voor al het chics dat zich daar zal komen vertonen. Als die peperdure stadions vervolgens vol water blijken te lopen, worden de verwende ballentrappers naar het dichtsbij gelegen zandveld gestuurd om rond te paraderen voor de hongerige ogen van de township's losers.

Dat noem ik nou een land.

Waar vervolgens vier Noordkoreanen leken te zijn ondergedoken. In hemelsnaam. Hoe leip zou het in Noord Korea niet moeten zijn als men opeens asiel in Zuid fokking Afrika zou aanvragen! Gelukkig voor de continuïteit van ons wereldbeeld bleken de Koreanen gewoon in de gymzaal te zitten, heel verbaasd van de commotie.

Doe daar bovenop de belachelijke soundtrack met nummers die uit Roots lijken te zijn weggesneden, ergens diep in de jaren 70 - is er in de tussentijd niets aan muziek gemaakt in Zuid Afrika? - en het plaatje is compleet.

Onee? Nee. De Bavariameisjes.

Tja.

Daarom mijn idee: Een speciaal voor dat doel gesticht land. Het WK-land. Waar de FIFA zijn dictatoriale skepter naar hartelust kan zwaaien. Waar àlle voetbalevenementen gehouden worden. Zijn we in NL verlost van de hooliganterreur, de derdewereldlanden van de WKterreur, en de rest van de aardbol van de FIFAterreur. Een winwin situatie waar ik u tegen zeg.

NB: de questie cameraregistratie komt aan de orde in de verwachte sequel "het WK, deel 2".

- Aanraders -

Hopeloos

We zijn halverwege de wedstrijd Ned-Brazilië. Voor wie de eerste helft heeft gemist, even een kleine update van waar we staan:-Ned-Braz: 0-1 eerste helft-in de eerste 5 min hadden de brazilianen al 2 keer geel moeten krijgen: 1 voor het schoppen in Robbens enkel, en 2 voor het omverduwen van .... w...

(lees meer)

Hulde

De jongens zijn weer thuis. Ze zijn feestelijk onthaald door het Nederlandse volk, dat massaal in oranjekledij naar de hoofdstad is toegestroomd om de helden te feliciteren. Onze Koningin heeft zich met de Oranjeselectie op het bordes op de gevoelige plaat laten vastleggen, en Gio en Bertje hebben e...

(lees meer)

NEE! Niet Hopeloos!

[eerst Hopeloos lezen, voor het verslag van de 1ste helft]De tweede helft:52/53 min: doelpunt voor Ned!!! misser van de keeper Julio Cesar (wat een naam!). Eigen doelpunt (dat ik sneller erop had dan nos.nl!)1-1min 67: tweede doelpunt voor Ned! Sneijder alweer. Eerst gekopt door Kuyt naar Sneijder ...

(lees meer)

Placebo

Placebo werkt. Wetenschappers hebben dat in talloze onderzoeken aangetoond. Enkel het procentage van werkzaamheid verschilt, v