Aan het werk

4 Januari 2010Voor het eerst in mijn leven heb ik geen zin. De taken grijnzen mij tegemoet; hun tanden geel van sleur, uitnodigend, dreigend.
Ik wil terug naar bed.
En dan huilen.

Ik wil terug naar de besneeuwde velden zo ver het oog reikt, de wegschietende hazen, de kraakheldere hemel boven oneindig wit land. Ik wil de schittering op kruiend ijs. Sjouwen met houtstammen, grote vuren stoken.
Ik wil mezelf verliezen in de tijdloze tijd.

Computers zullen aan, met hun Linux, met hun Windows: even vijandige monsters. Miljoenen mailtjes moeten een antwoord, juristen worden geraadpleegd, rekeningen gemaakt, rekeningen betaald. De telefoon zal rinkelen en ik zal iemand moeten zijn.
Het eeuwige geregel en gehaast.

Dit is de eerste maandag van het jaar. Ik ben niet alleen.Andere gedichten van Oud Zeikwijf: Neige, Adem, Onderweg, Krimp, Time flies, Lebensfreude, Aanzuigkracht.

.
Tags: poëem

- Aanraders -

Aanzuigkracht

.De afgrond ligt open,peilloze diepte die wenkt en lonkt.Ik hou mij vast aan de rand,mijn vingers grijpen in de wand.Zal ik springen?..Andere gedichten van Oud Zeikwijf: Adem, Time flies, Lebensfreude, Onderweg, Krimp, Aan het werk, Neige....

(lees meer)

Gedichie

Mijn lief Mijn lief Mijn hartedief. Hartedief is expres zonder N....

(lees meer)

Time flies

Time is flying but I ain'tI am just sitting herewatching timeflying by.Andere gedichten van Oud Zeikwijf: Adem, Aanzuigkracht, Lebensfreude, Onderweg, Aan het werk, Krimp, Neige....

(lees meer)

Krimp

We krimpen.We worden mierenwe krioelen op het oppervlak van de aardbol,geen mastodonten die oerbossen kaalvreten,alles onderschijten en stampvoetenmet hun ijzeren poten tot de wereld trilt.We worden kleinen onbeduidend,we rennen hieren daar,de planeet bemerkt ons niet."Het kribbelt daar een beetje,b...

(lees meer)

Adem

.Er zijn van die ogenblikkenwanneer de aarde stopt met draaiende klok met tikkende auto's met voortrazenwanneer de wind opkomt uit het verre nietsom zachtjes in het loof der bomen te blazenwanneer een vleugje mist op het land neerdaaltwanneer ik op mijn knieën zijg en voelde adem van de wereld..And...

(lees meer)

Hurt woman

Voor Jademet de mooie soulstem When a woman is hurting She cries all alone no one sees her 'cause there ain't no bruises Her soul is shattered Her heart is broken No strength to go on She wants to lie down and cry She wants to break down and die When a woman is hurting She don...

(lees meer)

Ziel

Mijn ziel is een leeuwin Die gromt haar ontevreden grom Die brult haar kwade brul Mijn ziel is een blije schim Die snuift in de zoute wind Een vorm Die ik opeens zie Ze doet haar ogen dicht En geniet Ook op Nurksverschenen....

(lees meer)

Lebensfreude

we feesten door enopeens worden wijvastgepakt en opgegetenwe weten het ofwe weten het nietmaarwe feesten doorAndere gedichten van Oud Zeikwijf: Adem, Time flies, Aanzuigkracht, Onderweg, Krimp, Aan het werk, Neige....

(lees meer)

Het beest op de bodem van de zee

Op de bodem van de zee ligt een groot beest te slapen 100 000 jaar te slapen Op de bodem van de zee ligt een lang beest te slapen 1000 km lang, te slapen Op de bodem van de zee ligt een enorm beest te slapen dat nu ontwaakt Hoort u hem kreunen?...

(lees meer)